';
Menu Begin
Van de dominee

Jezus zegt; Ik ben de Alpha en Omega.

Login medewerkers
Begin

De gereformeerde Kerk Lopik (PKN) is een eigentijdse,
actieve gemeente in het groene hart van Nederland.

In alle bescheidenheid weten we ons leerlingen van Jezus Christus.
Hem willen wij volgen en dienen.
Maar wij zijn er ook voor elkaar en voor de mensen die de Heer op onze weg plaatst.

Elke zondag zijn er twee kerkdiensten.
De morgendienst is een echte gezinsdienst met een duidelijke verkondiging en een mooie liturgie. Voor de kinderen is er Kindernevendienst en regelmatig ook Tienerkerk.
De avonddienst is een leerdienst, een zangdienst of soms een jeugddienst.
Elke dienst is bijzonder omdat we de Heer ontmoeten en ook elkaar.

Wij nodigen u van harte uit om eens een kerkdienst mee te maken.
Door de week zijn er veel activiteiten, zoals bijvoorbeeld: gemeentegroeigroepen, basiscatechese, belijdeniscatechese, bijbelstudie, rouwverwerkingsgroep, jongerengroepen, binnenkort ook een youth-alpha en nog veel meer.
Een speciale plaats heeft de jaarlijkse rommelmarkt op de eerste zaterdag van september.

Op deze pagina schrijft de predikant elke week een blog.
De oude blogs worden bewaard om nog eens na te lezen.

Op deze site leest u nog veel meer over onze gemeente.
Kijk gerust eens rond en bij vragen kunt u contact opnemen met de predikant.

Lieve mensen,

Onze poes.

Sinds een week of zes hebben wij een jonge kat. Iets aardiger gezegd: een jong poesje. We noemen haar Jolie. Wij hebben eigenlijk altijd poezen gehad. Onze eerste droeg de naam Fluffie. Ze groeide op met onze kinderen en werd meer dan twintig jaar oud. Toen Fluffie vijftien jaar was, dachten we dat ze het niet lang meer zou maken. Op de boerderij van mijn schoonouders werden we op een mooie zaterdagmiddag allemaal verliefd op een klein zwart katje. Ik meende dat we ons verstand moesten gebruiken en mijn vrouw dacht aan de gordijnen, samen vonden we dat we niet aan een tweede kat zouden moeten beginnen. Maar u weet wel hoe dat gaat: de zielige gezichtjes van de kinderen en het schattige kopje van dat jonge katje deed ons hart smelten. We namen hem mee naar Andel. Wat een geluk op de achterbank! We noemden de kat Balou. Daar was iedereen het over eens. Fluffie was niet blij met de komst van de speelse Balou. Vorige jaar werd de Balou ziek en liep weg om dood te gaan. Zo doen de meeste katten dat.

Nu waren we 'katloos'. We hadden gedacht nooit meer aan een kat te beginnen. Je kan er immers zo maar twintig jaar mee vooruit zo hadden we ondervonden. Zonder poes ben je wat vrijer, geen last van een stinkende kattenbak en geen gedraai en speels gebijt aan blote benen op de vroege ochtend. We dachten voldoende redenen te hebben er niet meer aan te beginnen. Maar ja, het gaat soms anders. Mijn zus fokt met het kattenras Britse Kortharigen. Ze wilde mij er, na mijn ziek zijn, graag eentje cadeau doen. Een hele speciale natuurlijk. Britse Kortharen zijn echte gezelschapspoezen. Ze miauwt om aandacht en wil graag spelen, maar kan zich ook prima zelf vermaken en dat levert soms grappige taverelen op. Volgens internet is dit soort poezen rustig, intelligent en introvert. Dat moet bij die van ons dan waarschijnlijk nog komen. Op het moment van schrijven probeert ze driftig mee te typen op mijn toetsenbord, ben ik bijna dit document kwijt, springt ze in de prullenbak en probeert op allerlei manieren mijn aandacht te trekken, miauw.... Leuk hoor zo'n poesje. Gelukkig hangt ze nog niet in de gordijnen, maar wel kruipt ze graag in de lege gieter om er vervolgens rare capriolen mee uit te halen om weer vrij te komen. We beleven al heel wat met onze poes, maar hebben toch zeker geen spijt.

Van onweer houdt ze niet. Dan kruipt ze bang weg en weet niet wat er gebeurt. Dat doet me denken aan een collega van vroeger. Hij was ook bang voor onweer en zei dan dikwijls: altijd wat, 's zomers onweer en 's winters catechisatie. Hij had waarschijnlijk niet zo'n goede ervaring met catechese. Onze poes hoeft niet naar catechisatie, maar we moeten haar nog wel het een en ander bijbrengen.

Volgens onderzoekers is het goed om een huisdier te hebben. Kinderen worden er socialer van, maar ook voor volwassenen is het goed. Het hebben van een huisdier helpt tegen stress. En als jij chagerijnig bent, helpt het als een kwispelende hond je onbevangen tegemoet komt of een spinnende kat zich tegen je aan nestelt. Al met al zijn we best blij met onze Jolie.

In de bijbel wordt ook dikwijls melding gemaakt van dieren. Bij de geboorte van Jezus waren ze aanwezig, en de grote ark was er mee gevuld; en op de nieuwe aarde zullen kalf en leeuw samen weiden. Dieren horen bij de goede schepping van de Here God. We zijn geroepen goed voor dieren te zorgen. Het doet me altijd pijn te lezen dat dieren worden mishandeld of slecht verzorgt. Wees ook goed voor een dier!

Graag sluit ik af met een tekst Genesis 1. Hier lezen we dat God eerst de dieren schiep en daarna de mens.

God maakte de dieren, alle wilde en tamme dieren en alle kleine dieren. En God zag hoe mooi het was!  (bijbel in gewone taal)

Ik wens u een goede week onder de zegen van de Heer.

Hartelijke groet ds. Wouter

Lees hier de oude blogs.

Overdenking

Geven om een ander
Geven om een ander.
Wat liefde voor elkaar.
Geven uit liefde
is het mooiste gebaar!
God gaf jou Zijn zoon,
uit liefde voor jou.
Opdat jij die liefde,
weer doorgeven zou!

Uit: 40dagenboekje "Met open handen op weg naar Pasen"

Nadenkertje

Als je bidt,
geef God dan geen instructies,
maar luister naar
wat Hij zeggen wil.

Bron: www.DagelijksWoord.nl

Stap over op groene energie en steun Kerk in Actie. Kerk in Actie en Greenchoice slaan de handen ineen. Bij een overstap naar groene energie van Greenchoice ontvangt de klant korting en doneert Greenchoice geld aan het FairClimate programma van Kerk in Actie.

PKN Kerk in Actie logo

Datum - Tijd
Vrijdag, 28 Augustus 2015
Rechtstreekse kerkdienst
Rechtstreeks kerkdiensten beluisteren via Uitzendingen.