[sluit venster]

      

De nieuwe Kerk Balans actie is van start gegaan.

Lees meer over hoe uw kerk in balans is.

';
Menu Begin
Van de dominee


'Ik ben de Alpha en Omega'.

Login medewerkers
Begin

De gereformeerde Kerk Lopik (PKN) is een eigentijdse,
actieve gemeente in het groene hart van Nederland.

In alle bescheidenheid weten we ons leerlingen van Jezus Christus.
Hem willen wij volgen en dienen.
Maar wij zijn er ook voor elkaar en voor de mensen die de Heer op onze weg plaatst.

Elke zondag zijn er twee kerkdiensten.
De morgendienst is een echte gezinsdienst met een duidelijke verkondiging en een mooie liturgie. Voor de kinderen is er Kindernevendienst en regelmatig ook Tienerkerk.
De avonddienst is een leerdienst, een zangdienst of soms een jeugddienst.
Elke dienst is bijzonder omdat we de Heer ontmoeten en ook elkaar.

Wij nodigen u van harte uit om eens een kerkdienst mee te maken.
Door de week zijn er veel activiteiten, zoals bijvoorbeeld: gemeentegroeigroepen, basiscatechese, belijdeniscatechese, bijbelstudie, rouwverwerkingsgroep, jongerengroepen, binnenkort ook een youth-alpha en nog veel meer.
Een speciale plaats heeft de jaarlijkse rommelmarkt op de eerste zaterdag van september.

Op deze pagina schrijft de predikant elke week een blog.
De oude blogs worden bewaard om nog eens na te lezen.

Op deze site leest u nog veel meer over onze gemeente.
Kijk gerust eens rond en bij vragen kunt u contact opnemen met de predikant.

Lieve mensen,

Een beetje liefde...

Op mijn bureau staat een bureaukalender met als titel: een nieuwe spreuk voor iedere dag. Het zijn geen bijbelteksten, maar zoals dat tegenwoordig heet 'positieve quotes'. Niet elke spreuk vind ik even inspirerend of helpend. Dat kan dan aan mij liggen. Dan kan ik het misschien niet zo goed ontvangen op dat moment. Maar dat heb ik ook met de bijbel. Niet elke tekst uit de bijbel vind ik even inspirerend of helpend. Ook dat kan dan aan mij liggen. Maar goed, zo af en toe zit er een tussen die dan toch wel een poosje in mijn gedachten blijft. Dit geldt ook voor de spreuk van een paar dagen terug: "Een beetje liefde kan heel veel betekenen". Zo is het maar net. Het gaat niet om de grote en spectaculaire dingen in het leven. Het gaat juist om de kleine dingen van iedere dag. Hoe praat je met de ander, hoe kijk je naar de ander? Is dat met jaloezie, met onvrede in je hart of met liefde? Een beetje liefde kan een hele dag goedmaken. Een kleine blijk van aandacht en compassie heeft een helende werking. Een beetje liefde kan een wereld van verschil maken. Maar je moet er wel werk van maken, want het gaat niet vanzelf. Verandering in de omgang met mensen begint met liefde voor die mensen. Het lijkt me wel een mooi en positief begin van deze week.

Ook de afgelopen maanden mocht ik ontmoetingen hebben met veel verschillende mensen. Soms zo maar even in de Supermarkt, of na een kerkdienst, tijdens een bezoekje aan huis, tijdens een wandeling of via de mail. Mensen van de kerk en van daarbuiten. En het maakt helemaal niet uit wat je achtergrond is. Ieder mens heeft behoefte aan contact en aan een beetje liefde. Zo heeft ieder mens ook zijn of haar eigen levensverhaal. Elk verhaal is belangrijk en uniek, zoals elk mens belangrijk en uniek is. Soms komt zo'n contact heel dichtbij en is het ingrijpend en tegelijk zo waardevol. Soms gaan contacten diep en voelt het als een vriendschap die al vele jaren oud en zo vertrouwd is. Dan gaat het om dat wat er echt toe doet. Het is goed om er voor elkaar te zijn in leven en bij het sterven. In deze ontmoetingen heb ik opnieuw mogen ervaren dat God mensen bij elkaar brengt.

Gisterenavond mochten we samen een mooie jeugddienst meemaken. De jeugddienstcommissie had het goed voorbereid en was al vroeg in de kerk. Een van de jongens uit de groep zou voor het eten zorgen. Hij had zaterdag al vast voor een heel weeshuis Chinees eten gehaald. Wellicht was hij in de veronderstelling dat dat eten zondagmiddag nog wel warm zou zijn. Met een oude magnetron was het wat behelpen om het weer op temperatuur te krijgen. Maar goed, het smaakte nog best. In de dienst ging het over vertrouwen op God en in de wereld het verschil maken. Ook was er in de dienst gelegenheid om een gebed op een briefje te schrijven en deze in de door jongeren gebouwde 'klaagmuur' te stoppen. Heel veel jongeren en ouderen kwamen naar het grote kruis dat voorin de kerk stond om er een waxine lichtje aan te steken en op het kruis te zetten. Ik vond het ontroerend, want als je dat doet, doe je dat voor een ander. Je denkt dan aan iemand die ziek is, een geliefde die gestorven is, een kind waar je geen contact mee hebt, voor een oude demente moeder enzovoort. Het kruis stond in ons midden en straalde van warmte en van licht. Het was een prachtig moment om later deze week ook nog eens aan terug te denken.

Dinsdag 27 januari is het precies zeventig jaar geleden dat het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau werd bevrijd. Ook in Nederland zijn nog enkele overlevenden van de verschrikkingen van Auschwitz. Dinsdag zijn ze uitgenodigd in de Tweede Kamer om hun verhaal uit die inktzwarte periode van onze recente geschiedenis te vertellen. Goed dat er uitgebreid aandacht voor is en ook voor de internationale bijeenkomst in Auschwitz zelf. Goed dat koning Willem Alexander en koningin Maxima daar aanwezig zullen zijn en ons vertegenwoordigen. De Joden worden opnieuw bedreigd. Ik zie het als een heilige opdracht om ze te beschermen en onze stem te laten horen op een verjaardag, in de bouwkeet en in de kerk.

Als tekst voor deze week geef ik u graag het volgende mee: De liefde zal nooit vergaan!

Ik wens u een goede week!

ds. Wouter

Te volgen op Twitter   @wouterschraven

Lees hier de oude blogs.

Overdenking

Gebed voor iedere morgen

Heer onze God,
Gij hebt het licht uit het duister doen voortkomen,
Gij hebt ons versterkt door de slaap en ons doen ontwaken
om Uw goedheid te verheerlijken.
Maak ons tot kinderen van het licht
en van de dag en deelgenoten
aan de dingen die blijven.
Wees ons nabij
en allen die overal op deze wereld
Uw liefde en bijstand zoeken.
Geef ons allen in Uw barmhartigheid
dat wij veilig mogen zijn in Uw hoede
en ook met vreugde
Uw wondere en grote Naam loven,
die van de Vader,
de Zoon en de Heilige Geest,
nu en immer en in alle tijden.
Amen
 


Nadenkertje

Als je bidt,
geef God dan geen instructies,
maar luister naar
wat Hij zeggen wil. 

Bron: www.DagelijksWoord.nl

 

  

Stap over op groene energie en steun Kerk in Actie. Kerk in Actie en Greenchoice slaan de handen ineen. Bij een overstap naar groene energie van Greenchoice ontvangt de klant korting en doneert Greenchoice geld aan het FairClimate programma van Kerk in Actie.

PKN Kerk in Actie logo

 Naar boven
Datum - Tijd
Zaterdag, 31 Januari 2015  
Zoeken
Rechtstreekse kerkdienst
Rechtstreeks kerkdiensten beluisteren via Uitzendingen.
Laatste nieuws
Nog geen nieuws beschikbaar. Alle Nieuws

Laatst bijgewerkt
30 Jan 2015: College van Kerkrentmeesters
30 Jan 2015: Agenda
30 Jan 2015: Activiteiten Commissie
30 Jan 2015: Commissie Vorming en Toerusting
30 Jan 2015: Kerkenraad
30 Jan 2015: Zondagsdiensten
30 Jan 2015: Jeugdpagina
30 Jan 2015: Kindernevendienst
30 Jan 2015: Diaconie - Collecten
23 Jan 2015: Youth Alpha
17 Jan 2015: Jeugddienst Commissie
17 Jan 2015: Solid Friends
08 Jan 2015: Gereformeerd Kerkkoor
07 Jan 2015: Crèche
07 Jan 2015: Gambia reis
03 Jan 2015: Evangelisatie Commissie
29 Dec 2014: Crècherooster
21 Nov 2014: Begin
08 Nov 2014: Contact gegevens, telefoonnummers en email-adressen
04 Nov 2014: Van de dominee