[sluit venster]

Klik op het plaatje om de vragenlijst in te vullen.


DENK MEE OVER DE TOEKOMST VAN DE KERK


Meedenken over de toekomst van de Protestantse Kerk? Dat kan! Vul de vragenlijst in op: www.protestantsekerk.nl/kerk2025.

Hoe ziet de kerk er in 2025 uit? Welke uitdagingen komen er op de Protestantse Kerk af?
Een vragenlijst voor gemeenteleden, ambtsdragers, kerkelijk werkers en predikanten.

De vragenlijst is in te vullen tot en met 31 maart 2015.

';
Menu Begin
Van de dominee


Veertigdagentijd

Login medewerkers
Begin

De gereformeerde Kerk Lopik (PKN) is een eigentijdse,
actieve gemeente in het groene hart van Nederland.

In alle bescheidenheid weten we ons leerlingen van Jezus Christus.
Hem willen wij volgen en dienen.
Maar wij zijn er ook voor elkaar en voor de mensen die de Heer op onze weg plaatst.

Elke zondag zijn er twee kerkdiensten.
De morgendienst is een echte gezinsdienst met een duidelijke verkondiging en een mooie liturgie. Voor de kinderen is er Kindernevendienst en regelmatig ook Tienerkerk.
De avonddienst is een leerdienst, een zangdienst of soms een jeugddienst.
Elke dienst is bijzonder omdat we de Heer ontmoeten en ook elkaar.

Wij nodigen u van harte uit om eens een kerkdienst mee te maken.
Door de week zijn er veel activiteiten, zoals bijvoorbeeld: gemeentegroeigroepen, basiscatechese, belijdeniscatechese, bijbelstudie, rouwverwerkingsgroep, jongerengroepen, binnenkort ook een youth-alpha en nog veel meer.
Een speciale plaats heeft de jaarlijkse rommelmarkt op de eerste zaterdag van september.

Op deze pagina schrijft de predikant elke week een blog.
De oude blogs worden bewaard om nog eens na te lezen.

Op deze site leest u nog veel meer over onze gemeente.
Kijk gerust eens rond en bij vragen kunt u contact opnemen met de predikant.

Lieve mensen,

Even Appen!

Nog niet zo heel lang geleden hadden we nooit van Appen gehoord. Vandaag is het voor veel mensen niet meer weg te denken. Waar we eerder volop aan het sms'en waren is het nu allemaal Appen wat de klok slaat. Even een Appje sturen zeggen we dan. De apostel Paulus zou niet weten wat we daar mee bedoelen. Maar goed, wij vinden het soms ook lastig om de taal van Paulus te begrijpen. Dat heb je met grote verschillen in tijd en cultuur. Maar wanneer het Appen er in Paulus' tijd geweest zou zijn, had hij er zeker gebruik van gemaakt. Appen biedt namelijk kansen tot snelle communicatie en het uitwisselen van beelden. Ook in de verspreiding van het Goede Nieuws kan het gebruikt worden. Maar waar komt het woord 'Appen' eigenlijk vandaan? Het komt niet van Apen. Alhoewel we met Appen wel veel na-apen of na-Appen. Mensen doen elkaar nu eenmaal graag na, maar dat even ter zijde. Appen is een afkorting van Whatsappen. Dit is een programma dat je kan installeren op jouw telefoon. Daarmee kun je dan berichten, maar ook foto's en korte filmpjes naar elkaar sturen. En wat zo aardig is: het is nog gratis ook en daar houden we allemaal van. 

We Appen er wat af en niet alleen de jonge gasten, ouderen kunnen er ook wat van en voelen zich daardoor wellicht wat jonger. We lijken wel altijd online te zijn. Waar je ook bent, altijd zie je wel iemand even op zijn of haar mobiel kijken: heeft iemand mij nog een berichtje gestuurd? Hoe meer berichten, hoe belangrijker we lijken te zijn. Doe jij er ook aan mee? Ik wel! Dat zeg ik maar eerlijk en ik vind het nog leuk en makkelijk ook. 'Blieb' er komt weer een berichtje binnen. Snel even kijken. Wie zal het zijn? Dan kleuren de 'vinkjes' weer blauw en weet de zender dat ik het gelezen heb. Gisteren kregen we even een berichtje van onze zoon die door Vietnam aan het reizen is. Er kan zo maar een foto meekomen en je ziet wat hij ziet en wat hij wil laten zien, en een berichtje van vrienden die in het Beloofde Land een reis leiden, maar ook van dichtbij. Soms zit de zender van het bericht in dezelfde ruimte. Hoe gek wil je het hebben? 

Dan heb je ook nog de zogenaamde profielfoto op de WhatsApp. Ook zeer belangrijk. Je kan een foto toevoegen aan jouw naam en dan is het natuurlijk wel van belang dat je er wat hip op staat. Het is populair om je profielfoto regelmatig te veranderen. Dan weer sta je erop met vrienden, op een vakantielocatie, met een andere coupe of een nieuwe outfit. Het oog wil ook wat en een beeld zegt meer dan duizend woorden. Met je profielfoto laat je ook iets van jezelf zien en dat maakt je ook wel weer kwetsbaar. 

De WhatsApp is leuk en biedt veel mogelijkheden tot communicatie en het onderhouden van contacten. Toch heeft het ook zijn beperkingen. Het is altijd maar kort en wanneer je niet oppast zet je iemand zomaar op het verkeerde been en heb je de poppen aan het dansen. Hoe krijg je een berichtje dat verkeerd is gevallen weer rechtgepraat? Dan moet je toch nog op de fiets en face to face het gesprek aan gaan. Appen is prima, maar pas wel op! Het is een hulpmiddel in de communicatie, maar geen vervanging van het gesprek.

Afgelopen zaterdagavond was de talentenveiling voor de werkvakantie naar Gambia. Het was een zeer gezellige avond met elkaar. De jonge mensen hadden een goede voorbereiding getroffen. Ook waren er veel 'diensten' voor de veiling aangeboden. De totale netto opbrengst zal ongeveer uitkomen op vierduizend euro. Dat is veel geld. Alle aanbieders en kopers heel hartelijk dank.

Aanstaande zondag is het Palmzondag. Wij lezen het verhaal van de intocht in Jeruzalem. In deze dienst zal Emma Boer het teken van de heilige Doop ontvangen. Hartelijk welkom in de diensten. Volgende week zal ik schrijven over de Stille Week als voorbereiding op het grote feest van Pasen.

Ik sluit graag af met de volgende woorden uit het slot van Psalm 139

Doorgrond mij God, en ken mijn hart, peil mij, weet wat mij kwelt,

zie of ik geen verkeerde weg ga, en leid mij over de weg die eeuwig is.

Ik wens u allen een goede week!

ds. Wouter

 

Lees hier de oude blogs.

Overdenking

Geven om een ander
Geven om een ander.
Wat liefde voor elkaar.
Geven uit liefde
is het mooiste gebaar!
God gaf jou Zijn zoon,
uit liefde voor jou.
Opdat jij die liefde,
weer doorgeven zou!

Uit: 40dagenboekje "Met open handen op weg naar Pasen" 


Nadenkertje

Als je bidt,
geef God dan geen instructies,
maar luister naar
wat Hij zeggen wil. 

Bron: www.DagelijksWoord.nl

 

  

Stap over op groene energie en steun Kerk in Actie. Kerk in Actie en Greenchoice slaan de handen ineen. Bij een overstap naar groene energie van Greenchoice ontvangt de klant korting en doneert Greenchoice geld aan het FairClimate programma van Kerk in Actie.

PKN Kerk in Actie logo

 Naar boven
Datum - Tijd
Zaterdag, 28 Maart 2015  
Zoeken
Rechtstreekse kerkdienst
Rechtstreeks kerkdiensten beluisteren via Uitzendingen.
Laatste nieuws
Nog geen nieuws beschikbaar. Alle Nieuws

Laatst bijgewerkt
27 Mar 2015: Agenda
27 Mar 2015: Zondagsdiensten
13 Mar 2015: Gambia reis
11 Mar 2015: College van Kerkrentmeesters
06 Mar 2015: Begin
06 Mar 2015: Kindernevendienst
06 Mar 2015: Solid Friends
06 Mar 2015: Gereformeerd Kerkkoor
06 Mar 2015: Commissie Vorming en Toerusting
06 Mar 2015: Diaconie - Collecten
06 Mar 2015: Kerkenraad
20 Feb 2015: Evangelisatie Commissie
20 Feb 2015: Woord in Beeld
20 Feb 2015: Groene Neus
16 Feb 2015: Contact gegevens, telefoonnummers en email-adressen
04 Feb 2015: Zustergemeente Kelementelke
30 Jan 2015: Activiteiten Commissie
30 Jan 2015: Jeugdpagina
23 Jan 2015: Youth Alpha
17 Jan 2015: Jeugddienst Commissie