';
Menu


Jezus zegt; 'Ik ben de Alpha en Omega'.

Login medewerkers
Begin

De Gereformeerde Kerk Lopik is een eigentijdse,
actieve gemeente midden in het groene hart van Nederland.

Wij nodigen iedereen uit om eens vrijblijvend een kerkdienst bij te wonen.
Er worden regelmatig bijzondere diensten gehouden. Bezoek bijvoorbeeld de "Thomas Celebration", voor en door jongeren, maar ook voor alle andere leeftijden interessant.
Bekijk en bezoek de activiteiten die om en in de kerk georganiseerd worden. Denk aan de jaarlijkse rommelmarkt, Alpha cursus of de Gemeente Groei Groepen.
Voor jongeren zijn er onder andere de Kindernevendienst, Tienerclubs, Tienerkerk en het jaarlijkse Kamp en Tentdagen.

Lieve mensen,

Afgelopen weekend overleden twee mensen uit onze gemeente. Zaterdag stierf Cor de Jong. De afscheidsdienst is vrijdag aanstaande om 14.00 uur in het gebouw "Maranatha" te Benschop. Zondagmiddag overleed Jan Benschop. De afscheidsdienst zal aanstaande zaterdag zijn om 11.00 uur in onze kerk aan de Lopikerweg. Wij wensen de beide families troost en kracht van de Levende Heer toe.

Aanstaande zondag is het Avondmaalszondag. Elders op deze site vindt u een leesrooster ter voorbereiding op het Heilig Avondmaal. Het woordje 'heilig' geeft aan dat het een bijzonder moment is. Een moment waarop wij de Heer ontmoeten in de zichtbare en tastbare tekenen van brood en wijn. Wij herdenken hoe Jezus stierf voor een wereld verloren in schuld. Maar ook persoonlijk Hij stierf voor jou en voor mij. Een kostbaar moment van aanraking en nabijheid. Schroom niet om te komen en te proeven dat Heer goed is. Welkom!

Na de dienst is er afscheid van onze kerkelijk werkster Marijke. Bijna vijf jaar heeft ze zich met liefde en toewijding ingezet voor onze gemeente. Ze is veel mensen nabij geweest en heeft een groot aantal afscheidsdiensten geleid. Wij zijn dankbaar voor al het werk dat ze heeft mogen verrichten binnen onze gemeente. Na de morgendienst bent u in de gelegenheid om haar persoonlijk te bedanken. Wij wensen Marijke met haar gezin van harte Gods zegen toe.

Misschien heeft u de grote Muskuseend met veertien jonge eendjes wel gezien. Onverstoord loopt het hele stel langs de Vogelzangsekade te waggelen. Ik dacht even dat het late broedsel komt door het prachtige nazomerweer, maar dat is toch niet zo. De Muskuseend heeft er haar hobby van gemaakt om zoveel mogelijk eieren te leggen en uit te broeden. Zo'n eend kan wel driehonderd eieren leggen tijdens haar eendenleventje. Een prachtig gezicht en moedereend is nog fotogeniek ook!

Prachtig weer dat hebben we inderdaad. Deze week opnieuw veel zon en aangename temperaturen. Goed voor de rietdekkers die ambachtelijke werk verrichten op het dak van de familie Bergstra aan de Lopikerweg West. Ik vind het mooi om naar te kijken. De handigheid waarmee de vaklieden het riet op de kap plooien. Wanneer ze het goed doen, kan het zomaar weer honderd jaar mee. Hoe zal de wereld er dan uitzien? Gaat onze wereld nog wel zo lang mee? Of zal de Heer dan reeds lang en breed verschenen zijn en de tijd van de nieuwe hemel en de nieuwe aarde aangebroken zijn? Ik verwacht het! Hoe dan ook de bouw aan het nieuwe winkelcentrum gaat ook door. De kleur van de steen is al zichtbaar en ik zie ook al enkele balkonnetje verschijnen. Ze hangen nog wat vreemd aan een leeg gebouw. Volgend jaar zomer zitten er vast mensen die kijken hoe u uw winkelkarretje leegt in de auto op het nog te verschijnen plein. 

Gisteren waren we even bij mijn schoonvader in de Isala-Klinieken in Zwolle. Hij maakt het goed. Zelf zegt hij: het gaat mirakel goed! Mooi. Hij is optimistich en gelovig en dat helpt. Wellicht gaat hij begin van deze week weer naar huis. De arts had gezegd: u mag weer naar uw kippen. Onvoorstelbaar snel na een grote leveroperatie.

Wees goed voor elkaar en voor uzelf. Denk aan uw Schepper en leef in de ruimte en tijd die Hij u schenkt. Elke dag is genade. Ik sluit graag af met een tekst uit het Spreukenboek: 

De geur van balsem en wierook maakt gelukkig,

maar zoeter voor het hart is ware vriendschap. 27:9

Ik wens u allen een goede week onder de zegen van de Heer. 

ds. Wouter

Overdenking

Vakantiegebed
God,
geef mij een hart dat vakantie kan nemen,
dat zich kan losmaken uit het gareel van de zorgen,
dat los en vrij,
de aarde kan proeven en ruiken,
de lucht en het water,
de avond en de morgen.

Geef mij een hart dat,
als een rustbank in de schaduw,
halte en uitnodiging is
voor iedere voorbijganger, ieder mens onderweg…

Geef mij een open hart
en open handen om naar mensen toe te gaan,
te luisteren naar hun verhalen
en te genieten van hun vriendschap,
een hart dat zich laven kan
aan die bron.

Geef mij een hart
dat zich wil bekeren tot de eenvoud
en het geluk van de kleine dingen,
een hart dat kan bewonderen zonder te bezitten
en kan bidden zonder woorden.

God,
geef mij een hart dat vakantie kan nemen,
dan is het feest van vrijheid al begonnen…
 


Nadenkertje
Licht
“Zijn voetsporen zijn het licht in het donker.
De voetsporen die laten zien dat Hij ons draagt
als wij zelf niet meer verder kunnen.”
 

Wanneer u een email wilt ontvangen als er iets op de website is veranderd, meld u aan.

Bron: www.DagelijksWoord.nl

  

Stap over op groene energie en steun Kerk in Actie. Kerk in Actie en Greenchoice slaan de handen ineen. Bij een overstap naar groene energie van Greenchoice ontvangt de klant korting en doneert Greenchoice geld aan het FairClimate programma van Kerk in Actie.

PKN Kerk in Actie logo

 Naar boven
Datum - Tijd
Zondag, 21 September 2014  
Zoeken
Rechtstreekse kerkdienst
Rechtstreeks kerkdiensten beluisteren via Uitzendingen.
Laatste nieuws
Nog geen nieuws beschikbaar. Alle Nieuws

Laatst bijgewerkt
20 Sep 2014: Agenda
12 Sep 2014: Commissie Vorming en Toerusting
12 Sep 2014: Kerkenraad
12 Sep 2014: Zondagsdiensten
12 Sep 2014: Diaconie - Collecten
12 Sep 2014: Gemeente Groei Groepen
12 Sep 2014: Solid Friends
12 Sep 2014: Contact gegevens, telefoonnummers en email-adressen
06 Sep 2014: Eerdere rommelmarkten
06 Sep 2014: Rommelmarkt 2014
22 Aug 2014: College van Kerkrentmeesters
25 Jul 2014: Tentdagen Lopik
17 Jul 2014: Tienerkerk
09 Jul 2014: Kindernevendienst
09 Jul 2014: Jeugdpagina
16 Jun 2014: Crècherooster
08 Jun 2014: Jeugdpastoraat
08 Jun 2014: Wie is Wie
22 May 2014: Evangelisatie Commissie
22 May 2014: Activiteiten Commissie